Her og der og alle vegne, de Aktive Ældre er over alt. Også på Hjemstavnsgården onsdag d. 18. okt. var de tilstede og pressede æbler til en herlig velsmagende most på et effektivt presseudstyr, de har fået sponsoreret af Veluxfonden. En flok unge drenge syntes også, det var spændende med det fine presse-udstyr og hjalp ihærdigt med at få mostet æbler.

Det var spændende for de unge drenge, at følge med i hvordan der blev presset æbler.

Aktive ældre opfordrer til at havens æbler ikke går til spilde, men bruges, fx. til velsmagende most.

I samarbejde med Skoda-museet var der arrangeret transport fra Skoda-museet til Hjemstavnsgården og retur, en fin lille køretur på ca. 8 km. gennem det smukke fynske landskab i en smuk gammel Skoda fra 1956.

Hans Erik Hansen fra Skoda-museet var chauffør og fortalte om hans interesse for Skoda, der startede for en del år siden med at han renoverede en anden gammel veteran-bil.

Hans Erik Hansen med sin fine gamle Skoda fra 1956.

Inger fra Hjemstavnsgården havde sammen med andre frivillige forberedt årets æbledag på Hjemstavnsgården.

–  Det er herligt at opleve de unge mennesker og de gode oplevelser de får på sådan en dag som i dag, fortalte Inger og opfordrede samtidig til at æblefestivalen og dens aktiviteter blev synliggjort mere på skolerne op til efterårsferien.

Hørvævsmuseet filtede æbler og præsenterede nogle af de gode gamle æbler i deres café. – Det er lidt vanskeligt at lave æble-aktiviteter, forklarede Ole Grønbæk fra Hørvævsmuseet. – Men vi har da haft besøg af flere unge mennesker, der har lavet et filtæble. Og det er da en god idé, at vores nabo Skoda-museet har arrangeret køreture til Hjemstavnsgården i en af deres flotte Skoda’er fra 1956.

Det muntre køkken.

Det muntre køkken.

 

 

Ingemann serverede smagsprøver på udsøgte fynske æblesorter.