Nye aktører er med i årets æblefestival – keramik, glas, vin, æbledesserter og æblepresser

Antallet af aktører i Æblefestival 2017 er øget. De kommer fra hele kommunen og bidrager til en større bredde i æblefestivalen. En af årets nye aktører er en gruppe virksomheder i erhvervsparken i Tommerup Stationsby. De bidrager på hver deres måde med aktiviteter, de har noget med æbler at gøre og er gået sammen om at arrangere en fælles æble-dag torsdag d. 19. oktober kl. 10 – 13, Erhvervsparken Østerbro 4 Tommerup St.

I Erhvervsparken Tommerup kan du kreere dit eget keramikæble Hos Den Dybe Tallerken kan du kreere dit eget keramik æble. Pottemager Lisbeth Kring har lavet æblerne på forhånd, så de lige er klar til at dekorere. Det koster 50 kr. pr. æble og aktiviteten er for både børn og voksne. Det kræver ikke tilmelding, bare mød op!

På glasværkstedet kan du lave et æble fad eller skål med mosaik-teknikken. Der er plads til 5 ad gangen, så der kan være lidt ventetid. Det tager ca. 30 minutter at lave æblet i glas. Herefter skal glasæblet brændes 2 gange og kan afhentes på glasværkstedet ca. 1 uges tid efter. Du kan lave glasæblet i 3 forskellige størrelser; lille til kr. 150,-, mellem til kr. 250,- og stor til kr. 350,- Det kræver ingen forudsætning for at kunne deltage, alle er velkomne og der vil være underviser tilstede.

Café Gårdhaven tilbyder hjemmelavede æblekager, æbletærter og skønne æbledesserter. Til daglig holder Café Gårdhaven til på Tallerupvej 22 midt på Stationsbyens hovedstrøg. En fin lille café med en charmerende og romantisk atmosfære. Men d. 19. oktober finder du caféen i erhvervsparkens kantine.

Cognac Huset serverer smagsprøver på dessertvine f.eks. en Pineau des Charentes, der passer godt til æbledesserter. Cognachuset er en webshop og forhandler cognac, whisky, cigarer og andre eksklusive varer. Cognachuset har Danmarks største udvalg af cognac. Det vil også være muligt at købe, hvis I skulle blive fristet.

Selmer Vin henvender sig til kunder, som ikke kun søger det bedste – men som også søger nye og spændende oplevelser inden for vin. Selmer Vin har et opfattende sortiment som primært stammer fra små dedikerede producenter, som ofte er økologiske eller biodynamiske. Men vigtigst af alt går Selmer Vin efter at vinene er frembragt af passionerede mennesker med et hjerte, der banker for vin. I forbindelse med Æblefestivalen vil Selmer Vin tilbyder smagsprøver på vine som enten er produceret på æbler eller vine som passer særligt godt til desserter med æbler.

Danish Outdoor forhandler røgeovne, båludstyr, pølseudstyr, brygudstyr, æblepressere, pizzaovne og ud i naturen grej. Skal du have presset dine æbler til most eller tilsat cider-gær til din cider, så er det hos Danish Outdoor du kan få råd og vejledning samt et godt tilbud på det udstyr du mangler.