Program: 2019

Æblefestival 2019

 
 
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ae18.jpg
 
 
 
 

Æblefestival Assens Kommune 2019 er slut. I to uger har æblet været overskriften for alt og alle i hele Assens Kommune. Det blev et brag af æble-aktiviteter, mange frivillige samt foreninger, institutioner og virksomheder bidrog til festivalen. Det blev en stor oplevelse for både unge og gamle. Her på hjemmesiden har vi løbende opdateret og fortalt om de æbleaktiviteter, vi har iværksat i hele Assens Kommune i uge 41 og 42.

 
 

Under fanebladet “Program” har vi lavet en samlet oversigt over alle de forskellige aktiviteter Æblefestival Assens Kommune 2019 har planlagt og her på hjemmesidens forside har vi indsat små tekst- og foto-fortællinger fra udvalgte æbleaktiviteter, som vi har realiseret i år.

 
 

Du kan også downloade programmet for hele kommunen i jpg-format fra dette link: Æblefestival i Assens Kommune

 
 

Og programmet for Assens By d. 12. oktober kan downloades fra dette link: Æblefestival Assens By

 
 

 
 

Læs beretninger og se foto fra æblefestivalen 2019:

 
 

0. klasserne og hjerteforeningen

 
 
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er IMG_3582-e1570658900288.jpg
 
 
 
 

I år var det også 0.klasserne og Hjerteforeningen der åbnede æblefestivalen. De trodsede regnen, kom ud i det fri og fik en god lang gåtur. De fik også plantet æbletræet Rasmus, en af de nye æblesorter fra den gamle jernbane.

 
 

 

 
 

 

 
 

 
 

Jernæble i Assens

 
 

Assens By indviede tirsdag d. 8. oktober et jernæble, der kommer til at stå i rundkørslen ved Rema1000 . En gruppe borgere, de fleste med tilknytning til æbelfestivalen, var mødt frem til afsløringen. Else Marie Kristensen, Inge dahl og Finn Brunse sagde et par bevingede ord i denne anledning. Finn Brunse havde nogle fine exempler på æble-associationer , æble finder vi i både religion, mytologi, eventyr og i erhvervslivet! Fx. i navnet Apple for en større it-virksomhed. En hyggelig eftermiddag, der samtidig var en lille tyvstart på selve æblefestivalen, som starter onsdag med Hjerteforeningen, som går æblefestivalen i gang med børnehaveklasserne fra Assens.

 
 
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er jernaeble04_s300.jpg
 
 
Jernæblet kommer til at stå i Assens By under Æblefestivalen.
 
 
 
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ingedahl02_s300.jpg
 
 
Inge Dahl er en af initiativtagerne til Jernæblet i Assens By.
 
 
 

Æblefestival i Assens By

 
 

Æbledag i Assens by var det store arrangement med mange aktiviteter, musik, underholdning for alle i alle aldre. De nye cykelrickshaws havde travlt med at køre passagerer rundt i midtbyen, Kristian Friis gav den gas på guitaren, politikerne havde fine politiske æblekager med, Skoda-musseet troppede op med en lang kortege af finpudsede veteranbiler, historien om baneæblerne blev fortalt endnu engang, cirkus og meget mere.

 
 

De politiske æblekager er et af de nye tiltag. På torvet mødtes et udsnit af de lokale partier. De havde fået opgaven at lave en æblekage, der afspejlede deres politiske budskab. De måtte godt mele deres egen kage, men det var ikke en rævekage, der var opgaven 😉 Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten kunne finde tid til dette lille event midt i de vanskelige budgetforhandliger, som blev afsluttet senere på lørdagen.

 
 

Enhedslistens æblekage er lavet af forskellige æbler, store og små, æbler i mange farver, også æbler der ellers ikke har stor værdi. I Enhedslistens kage er der plads til alle slags æbler og så er den naturligvis økologisk. Dansk Folkeparti lagde vægt på kerneværdierne, og alt det udenom. Omkring æblekernen er æblet, hvis ikke frugtkødet er æble, så er det ikke et æble, var logikken, som svarer til, at udskifter vi befolkningen i Danmark, så vil vores kerneværdier blive tabt, det var Dansk Folkepartis budskab. Venstres kage var lavet på råvarer fra lokale fødevareproducenter, for det er vigtigt med engagement og initiativ samt et aktivt lokalt erhvervsliv. Gode forhold og opbakning til det lokale erhvervsliv skaber vækst og overskud, det kommer alle i kommunen til gode. Socialdemokratiets kage repræsenterede vores velfærdssamfund og at vi har en forpligtigelse til at tage os af de ældre og svage. Børnene og de unge skal have gode muligheder for at tilegne sig viden og faglige kvalifikationer. Lokalsamfundet og aktiviteter i de seks centerbyer, var også en del af socialdemokraternes budskab.

 
 

En fin måde at få de lokale politikere til at bidrage med det seriøse på en underholdende måde.

 
 
 
 

Musik og underholdning blev leveret af Kristian Friis, Cirkus Fyr og flamme samt de unge mennesker fra Lirekassen:

 
 
 
 

Skodabilerne, spejderne og de mange lokale handlende bidrog også til en hyggelig dag i Assens By:

 
 
 
 

Finn Brunse (formand for Beskæftigelse, Erhverv og Kultur) åbnede dagen med en tale og bagefter var der morgenbrød og kaffe. Skodabussen kørte i pendulfart mellem havnen og torvet, Mobilmost pressede æbler til den helt store guldmedalje.

 
 
 
 

Æbledag i Thurø huse blev en kæmpe succes.

 
 

Stort fremmøde i Thurø Huse, hvor æblekagekonkurencen var populær. Lise Arnecke initiativtager og medansvarlig for konkurrencen, udtalte til TV2Fyn: “Det er helt overvældende, i formiddags vidste jeg ikke om der ville komme 10 eller 50, men nu er der kommet næsten 100 mennesker, Det er da en succes.” Fastslog Lise. Vinderen af konkurrencen blev Anne-Lise Knudsen fra Otterup. Stort tillykke til hende.

 
 
 
 

Æblesjov på Hjemstavnsgården især for børn

 
 

Det regnede og det regnede, og hvad kan man så regne med af besøgende.
Én ting er sikkert, vi regnede forkert, da det kom til antal besøgende. Der kom en lidt strøm af deltagere, idet mange bedsteforældre kom med ivrige børnebørn, ja og så var der de trofaste.
Hjemstavnsgården havde lavet en skattejagt for børn (og voksne måtte gerne deltage), og sidste post var fremstilling af æblekage med rårevne æbler, makroner og flødeskum, og så blev der serveret i kaffestuen. Her sad Erling Lykke med sine kornsorter og andet materiale om livet på landet. Bifolket sværmede og dryppede honning på selskaberne.
Jeg stod i porten med mine 4 mostmaskiner og Hjemstavnsgårdens æbler til frit brug, og det kan nok være, der blev mostet – de voksne fik lov til at skære æblerne i kvarte, og så stoppede børnene stykkerne i mostemaskinerne og alle synes Holstenshusæblernes most smagte himmelsk. /Ingemann

 
 
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er malte_joergen2018-1024x768.jpg
 
 
Malte og Jørgen på Hjemstavnsgården.
 
 
 

Fyraftens have : Alfreds glemte æblelund

 
 

Et lille tappert hold trodsede vejret og tog turen til Alfreds glemte æblelund i et ophold i regnvejret. Når vi tæller Andreas med, som tager billedet er vi her alle sammen.
Vi kunne konstatere, at alle tre overlevende træer er Bodil Neergaard, og at alle træerne bar frugt i 6-8 meters højde. Nicki var kvik og kravlede op, så alle kunne smage, og det var kræs. De to pæretræer bar ikke frugt i år, men valnødderne lå spredt i underskoven.
Der er ingen tvivl, det er Bodil Neergaard, for øvrigt sammen med en valnød lige klar til skovens dyr.
Træerne er meget høje, og Lise Arnecke foreslår at kappe stammerne i 2 meters højde og derved få nyvækst i en passende højde? Det må undersøges/afprøves på et af træerne. Måske?
Voldtofteturene udgår fra gadekæret ved Holmen 11 – nu fyldt med vand.

 
 
 
 

Galleri Langager

 
 

Mange besøgte Galleri Langager ude på Helnæs, der var travlt i det kreative værksted. Og mange aktiviteter for både børn og voksne. “Æbler i alle aldre”, “Æbler folder sig ud”, “Æbler krymper”, “Læg alle dine æbler i en kurv” og “Æbler kommer til kort”, det var overskrifterne for aktiviteterne på Galleri Langager. Hver dag i efterårsferien var der “Æbleskattejagt”, den der fandt æblerne, kunne vinde en præmie. Alle kunne være med.

 
 
 
 

Fyraftens have i Voldtofte

 
 

Mange var vi ikke, der tog chancen i det ustadige vejr, men turen gik som den skulle fra gadekæret på Holmen til Toftegård, hvor de to gamle æblesorter Langeland og Indslev blev undersøgt og smagt på. Og ja, de smagte godt den torsdag. Der søges højt og lavt i Toftegårds have.
Toftegård er Bøjebandesikret med gitre for vinduerne. Inde ved naboen står Danmarks største æbletræ – uden tvivl – men uden frugt den 17. okt. Til gengæld var Gravenfinen i med fuld frugtsætning.

 
 
 
 

Historisk Æblehave i Turup

 
 

Turup dannede rammen om indvielse af den historiske æblehave. I 1800-tallet var det statens og godsejernes ønske at lære danskerne at dyrke æbler. Det var et godt suplement til kosten og æbletræer egner sig godt til at blive dyrket på vore breddegraader. Samtidig kunne mosten fra æbler (også i form af cider) måske erstatte øl i et vist omfang. Så man kunne spare på korn, som var en kostbar exportvare.

 
 

I Turup var der mødt mange frem. Borgmester Søren Steen Andersen bidrog med en åbningstale og klippede snoren over. Ingeman fra Æblefestivalen sagde også et par ord. Else Marie Sørensen fra Turup Bylaug havde været med til at realisere projektet, som har fået støtte fra Loaklsamfundspuljen Assens Kommune. Æblefestival Assens Kommune har også støttet initiativet. Kristian Friis leverede den musikalske underholdning, som det fremgår af video-klippet nedenfor:

 
 
 
Kristian Friis gi’r den gas.
 
 

Æbledag i Magtenbølle

 
 

Æbledagen i Magtebølle var velbesøgt. Det var en dag for hele familien, mange havde taget æbler med, som de fik presset på pressen som drives af de aktive ældre fra Vissenbjerg. God musik blev leveret af sangkoret “13 rigtige” samt et musik ensamble bestående af nogle unge musikere. Efter kåringen af vinderne af æblekagekonkurrencen var det muligt at smage på de gode æblekager.

 
 

Ciderkonkurrencen i Magtenbølle blev et tilløbsstykke. Med 13 deltagende cidere, så er det den største ciderkonkurrence i Danmark, fastslog Klaus Ankerstjerne som stod for tilrettelæggelsen af ciderkonkurrencen. Niveauet har været højt og alle indleverede cidere var gode, det var de små detaljer, der afgjorde, om en cider var en smule bedre end andre cidere. Følgende vandt konkurrencen i kategori tør cider: Brian Hyldborg(1. præmie), Asbjørn og Marianne (2. præmie), Moust Cider (3. præmie) og Jens Christian Pedersen (3. præmie) og i kategorien sød cider vandt: Moust Cider (1. præmie), Christopher Thorsing (2. præmie), Christopher Thorsing (3. præmie) og Kåre Schultz (3. præmie). Efter kåringen af vinderne var det muligt at smage hinandens cidere samt udveksle gode tips og erfaringer om fremstilling af cider.

 
 

Der var også arrangeret æblekagekonkurrence, vinderen blev Rie Nielsen fra Assens, Else Marie Sørensen fra Turup løb med anden pladsen og Lasse Lundin blev nummer tre. Nedenfor er indsat billeder fra æbledagen i Magtenbølle,

 
 
 
 

Verdensmesterskab i hulebyggeri

 
 

En helt ny disciplin har seet dagens lys. Verdensmesterskab i hulebyggeri, som blev afholdt i Flemløse/Voldtofte , naturligvis, skal det bemærkes, hvor ellers kan man afholde VM i hulebyggeri 😉 . Æblefestivalens trofaste medarbejder Ingemann Jensen er initiativtager til dette verdensmesterskab og oplyser, at der blev uddelt tre diplomer i anledning af verdensmesterskabet. Kopier af diplomerne er indsat nedenfor:

 
 
 
 

Tak for i år

 
 

Søndag d. 20. oktober var sidste dag i æblefestivalen. I Flemløse var der mødt 25 frem i det gode vejr. Der blev uddelt æresdiplom til de to drenge, Andreas og Nicki, der ydede en stor indsats i “Det Første Åbne Flemløse Voldtofte Verdensmesterskab i Hulebygning af Æblekasser” 19. – 20. oktober 2019. Lauget var vært ved æblesnitter og æblemost. Og æblefestivalens bestyrelse takkede for deltagelse i festivalen og erklærede Æblefestivalen 2019 for afsluttet.

 
 

I Magtenbølle blev æblefestivalen også afsluttet på behørig vis. Lasse og Mathilde var kommet til Magtenbølle og leverede musikalsk underholdning. Efter musikken plantede de et æbletræ udenfor Magtenbølle Sulelænge.

 
 
 
 

Børnenes æblebilleder

 
 

Børnehaverne og dagpleje børnenes billeder over temaet Æbler og musik, var samlet på Assens bibliotek i dag. Der var 6 billeder og Pauline formand for kunstrådet valgte 3 billeder, som de billeder der både havde æbler og musik med og hvor børnene i høj grad havde været involveret.

 
 

Ebberup børnehave, Fuglereden og dagplejebørn var mødt op og havde en dejlig formiddag sammen med Barbara fra musikskolen. Barbara involverede alle i æblesange og æbledans, hun er bare fantastisk. Og så fik vi selvfølgelig æbler. Alt i alt et godt samarbejde mellem bibliotekerne, musikskolen, børnehaverne, dagplejerne, kunstrådet og æblefestivalen.

 
 
 
 

Æblelunde 2017

 
 

Æblefestivalen donerede i 2017 æbletræer til tre privathaver og Ingemann har besøgt haverne for at få en status på hvordan det går med æbletræerne. Alle træerne har det godt, Ingemann har besøgt haverne og lavet en rapport, hvor han beskriver træernes ilstand i dag. Rapporten kan downloades fra dette link:

 
 
 

Cykel dig til æblekinder med Cykling uden alder

Torsdag d. 29. august kl. 18.00 Rehabiliteringscenter, Østergade 7 b, Vissenbjerg

Oplæg fra Cykling uden alder ved Søren Steffensen, Social og sundhedsudvalgsformand Charlotte Kjær klipper snoren og indvier cyklerne.

Mulighed for at prøve cyklerne. Æblefestivalen er vært ved lidt spiseligt Skal du være med . . . ?

“Alle har ret til æblekinder og vind i håret” , derfor har Æblefestival Assens Kommune kastet sig ud i et nyt projekt. Sammen med gode samarbejdspartnere har vi købt to cykelrichshaw, som bliver tilknyttet Rehabiliteringscenter Vissenbjerg. Naturen og samvær med andre mennesker er vejen til øget livskvalitet. Med dette projekt er det muligt at cykle med ældre, fysisk eller psykisk udfordrede, i cykelrickshaw. Turene går ud i naturen, ud for at finde æbletræer og opleve naturen og ikke mindst få æblekinder og vind i håret. Flere lokale frivillige har allerede meldt sig som cykelpiloter og vi ser frem til at mange flere vil bakke op om projektet og være med til at sprede glæde og gøre drømme til virkelighed. På dagen kan du blive pilot i ‘Cykling uden alder’ med base i Vissenbjerg. Tilmelding ikke nødvendig – vi glæder os til at se dig.

Kontaktperson : Else Marie 20 13 54 92 elsemarieeventyr@msn.com

STØTTET AF :

  • VeluxFonden
  • Friluftrådet
  • Rødekors Vissenbjerg
  • Lions Assens
  • Æblefestivallen / Cykling uden alder

Se indslag fra TV2FYN om indvielse af cyklerne : Nye rickshaws gør en stor forskel for ældre


 

Willemoesprisen 2019

Årets Willemoespris tilfaldt formanden for Æblefestival Assens Kommune Else Marie Kristensen for hendes entusiasme og uudtømmelige energi. Else Marie er meget taknemmelig for prisen og udtrykte ved prisoverrækkelsen, at æblefestivalens succes kun er mulig takket være den meget aktive bestyrelse og mange engagerede frivillige.

Willemoesprisen uddeles af Assens kommune / Erhverv og Kultur og uddeles til den der har Willemoes-ånd og -egenskaber, det vil sige:
• at tage umulige udfordringer op og løse dem med succes
• at kæmpe mod autoriteter og overmagt på en konstruktiv og alternativ facon
• at gå foran med et godt eksempel
• at udvise originalt og anderledes organisationstalent
• at udvise lederevner, således at medarbejdere / medlemmer / kolleger kan begejstres – selv i kriser
• at begejstre og engagere og sætte mål

Forberedelserne til årets æblefestival …

Kære Æblevenner ?

Forberedelserne til årets Æblefestival er i fuld sving. For 7. år i træk afholder vi “Æblefestival Assens Kommune” med æbleaktiviteter og æblearrangementer i hele kommunen i uge 41 og 42. Hvert år kommer der nye aktiviteter og arrangementer med i festivalen. Med denne henvendelse håber vi, I vil deltage med en aktivitet eller arrangement og være med til at sætte fokus på de mange skønne fynske og danske æblesorter og deres vidt forskellige anvendelsesmuligheder.

Vi vil gerne have en kort skriftlig præsentation af jeres arrangement, som vi helt eller delvist kan anvende i annoncer og pressemeddelelser. I må også gerne lave en længere og mere uddybende præsentationstekst, der kan bruges på æblefestivalens hjemmeside. Husk faktuelle og korrekte oplysninger om tid, sted, pris, kontaktperson, hjemmeside-link, eventuelle målgrupper etc.

Deadline for tekst til programmet er 22. juni 2020. Send tekst og billedmateriale til: elsemarieeventyr@msn.com .

Vi annoncerer for arrangementerne på hjemmeside, Facebook, Instagram, Fyns Stiftstidende, lokalaviserne og i pressemeddelelser. For at jeres arrangement kan være en del af æblefestivalen, skal der være et tydeligt æbletema og I jeres annoncering (hvis i har sådan en) skal der refereres til æblefestivalen.

Skriv eller ring gerne til Else Marie Kristensen (formand), hvis i har spørgsmål eller er i tvivl om noget: 2013 5492.

Smid et æbleskrog – så et æbletræ.

Arbejdet med kloakken langs Assens-Tommerup banen har skabt en enestående mulighed for at gennemføre et kontrolleret forsøg med selvsåede æbletræer. Flere rabatter er blevet ryddet fuldstændig for bevoksning og ligger nu hen som jomfruelig bar jord. Naturen tager over, og snart er der igen grønt langs skinnerne.

Æblefestivalen i Assens Kommune og Flemløse Voldtofte Landsbylaug lagde grunden til registrering af selvsåede æbletræer langs jernbanen i forbindelse med projektet Mod.Strøm i 2016. Det har resulteret i ca. 40 velegnede træer – spiseæbler – madæbler – mostæbler. Det er lykkedes at få podet de fleste, men nogle er gået tabt for evigt, nok fordi kommunikationen om gravearbejdet ikke var i top.

Æblefestivalen i Assens Kommune vil gennemføre et 5-årigt projekt på en lille strækning ved Høed Trinbræt.


Billedet viser forsøgsstrækningen fra Trinbrættet – træstubben – frem til overskæringen ved Høedgyde 5 – man kan lige ane advarselstaven (Fotograf: Ingemann)

Skinnecyklister opfordres til at spise et æble og smide skroget på banerabatten et sted nær ved Høed Trinbræt, stedet er markeret. Send en sms til 6171702 med angivelse af: antal æbler, farve eller måske navnet på æblet. Herved deltager du i verdens første kontrollerede forsøg med selvsåede æbletræer. Forsøget vil blive beskrevet her på siden: www.aeblefestivalassens.dk

Generalforsamling

Æblefestival Assens Kommune afholdt generalforsamling torsdag d. 27. februar i Tobaksgården. Formand Else Marie Kristensen fremlagde bestyrelsens mundtlige beretning og startede med at understrege, at æblefestivalen er HELE kommunens æblefestival. Og gjorde herefter rede for de mange aktiviteter festivalen havde sat i værk i hele Assens kommune i 2019. Aktiviteter der kun lod sig gøre at sætte i værk takket være de mange frivillige, som bidrog med engagement og initiativ. Der var også stor tak til de mange fonde og virksomheder, som havde støttet op om festivalen. Kr. 305.000,- havde festivalen fået, de fleste af pengene var bevilget fra fonde. En stor tak til de fonde, der havde støttet æblefestivalen. Virksomheder, myndigheder og andre interessenter fik også ros for deres bidrag til at realisere æblefestivalen. Beretningen blev vedtaget ligesom regnskabet også blev godkendt. Det er Else Marie Sørensen der er foreningens kasserer og Steen Ove Teisner der havde revideret regnskabet. Efter godkendelse af regnskabet. Blev bestyrelsen valgt og bestyrelsen består nu af følgende:

Else Marie Kristensen
Ingemann Jensen
Else Marie Sørensen (genvalgt)
Rie Nielsen (genvalgt)
Lise Arnecke (nyvalgt)
Suppleanter:
Birthe Gamborg (Nyvalgt, tidl. best-medl.)
Naja Martner (Nyvalgt)

Tidsstyringen er stram på æblefestivalens generalforsamling. Beretning, regnskab og valg var overstået på mindre end 35 minutter. Til punktet “Forslag” var der ikke indkommet nogle forslag. Sidste punkt var evt. hvor der var livlig debat om, hvad æblefestivalen skal lave i år. Følgende idéer blev fremsat, som bestyrelen vil arbejde videre med:

  • Kan vi gøre genforeningen til en fortælling, der også handler om æbler? Foreslået af Niels Henrik og Ingemann arbejder videre med idéen.
  • En æbleskude der anløber Assens havn på den store æbledag i Assens by, er en idé Lise er kommet med, hun har allerede en aftale med en skipper.
  • Erholm gods huser Erholm fødevaremarked og på generalforsamlingen foreslog Trine og Jan fra Erholm, at de også blev en aktiv medspiller i æblefestivalen. Endnu en god idé, som Else Marie Kristensen lovede, at bestyrelsen ville arbejde videre med.
  • Smid et æble langs banen og lad det gro op blive til et nyt æbletræ, er et initiativ foreslået af Ingeman. Et initiativ som der også vil blive arbejdet videre med.

Efter generalforsamlingen var Jørgen Sjøgård fra Bølle Æbler i Andebølle mødt op for at fortælle om økologisk æbleavl. Det blev en spændende beretning om, hvordan han som en af de første startede med økologisk æbleavl for 30 år siden. Spørgelysten var stor blandt de fremmødte, som spurgte ind til markedsføring, alternativer til sprøjtegift, økologiske æblers mange anvendelsesmuligheder og til sidst havde Jørgen taget smagsprøver med på nogle af de gode produkter han er begyndt at på økologiske æbler, som omfattede æblelikør, æblemjød, æblemarmelade m.m.

Entusiastiske æble-interesserede var mødt op på Tobaksgården for at deltage i Æblefestivalens generalforsamling.

Æblefestival 2020

Vi er i fuld gang med at planlægge æblefestival 2020. Æblefestival Assens Kommune 2019 er slut. I to uger har æblet været overskriften for alt og alle i hele Assens Kommune. Det blev et brag af æble-aktiviteter, mange frivillige samt foreninger, institutioner og virksomheder bidrog til festivalen. Det blev en stor oplevelse for både unge og gamle. Her på hjemmesiden har vi løbende opdateret og fortalt om de æbleaktiviteter, vi har iværksat i hele Assens Kommune i uge 41 og 42.

Under fanebladet “Program” har vi lavet en samlet oversigt over alle de forskellige aktiviteter Æblefestival Assens Kommune 2019 har planlagt og her på hjemmesidens forside har vi indsat små tekst- og foto-fortællinger fra udvalgte æbleaktiviteter, som vi har realiseret i år.

Du kan også downloade programmet for hele kommunen i jpg-format fra dette link: Æblefestival i Assens Kommune

Og programmet for Assens By d. 12. oktober kan downloades fra dette link: Æblefestival Assens By


Æblelunde 2017

Æblefestivalen donerede i 2017 æbletræer til tre privathaver og Ingemann har besøgt haverne for at få en status på hvordan det går med æbletræerne. Alle træerne har det godt, Ingemann har besøgt haverne og lavet en rapport, hvor han beskriver træernes ilstand i dag. Rapporten kan downloades fra dette link:

Lukket for kommentarer.