Æblefestival Assens

Velkommen til hjemmesiden for Æblefestival Assens.

Æblefestivalen i Assens 2017 i ugerne 41 og 42 er en hyldest til det sunde danske æble fra Vestfyn. Vi ønsker at blive landets bedste fest for det gode sunde danske æble, som kan bruges langt mere i vores daglige madlavning foruden delikatesser som fx cider, vin og snaps. Æblefestivalen opfordrer børn, unge og ældre i hele Assens til at plukke og samle æbler hvert år op til æblefestivalen. I Assens vil et stort mobilt mosteri stå klar en lørdag i oktober til at presse æblemost, når trailer efter trailer med skønne æbler fra hele kommunen ankommer til Assens for at blive til herlig most.

Saml din forening, skole, daginstitution, spejderkammerater, fritidsklub, madklub, mandegruppe, litteraturklub, dit lokale plejehjem – ja, alle dem du kender – til at en fornøjelig dag med at plukke og samle æbler i dagene op til æblefestivalen. Kom herefter til Assens Planteskole på Fåborgvej 12 i oktober og få presset jeres æbler med personlig etikette på flaskerne.

Nyd den selv eller sælg den senere og tjen en skilling på jeres vidunderlige æblemost fra Vestfyn.

Der vil være guidede cykelture i landskabet til de vestfynske moderstammer, hvor æblerne har fået pigenavne. Muligheder for at besøge planteskoler, hvor æbleeksperter står klar. Hyggelige gåture i gamle haver med abildgårde. Deltagelse i konkurrencer om den bedste æblekage. Kurser i ciderbrygning, foredrag med eksperter om genetik, podning, avl og pasning af æbletræer og meget meget mere.

Æblefestivalen byder på spændende oplevelser for hele familien, din landsby og gæster fra det øvrige Danmark.

Karen Holmkvist har lavet en lille video om æblefestival 2016: Æblefestival Assens Kommune 2016